Ingredienser

Snack til 4 personer

Jalapeños og ostefyld
12 jalapeños
80 g rygeost
150 g fast modnet ost
2 fed hvidløg
1 spsk. olivenolie
1 økologisk lime, saft og skal af
½ tsk. salt

Panering
200 g pankorasp
100 g hvedemel
1 tsk. salt
1 tsk. friskkværnet peber
4 æg

1 l vindruekerneolie

Fremgangsmåde

Jalapeños og ostefyld
Skær et T langs hver jalapeño, og fjern kerner og de hvide membraner, hvor det meste af styrken sidder. Riv osten fint og rør den sammen med rygeost og salt. Riv hvidløgsfed og limeskal på et rivejern, og rør det i ostemassen. Pres limesaften ud af frugten, og rør den og olivenolien i, indtil ostemassen samles og bliver mere lind. Put ostemassen i en sprøjtepose eller frysepose, klip et lille hul og fyld alle jalapeños med den bløde ostecreme. Sæt de fyldte jalapeños i fryseren, mens du pisker æggene sammen og varmer olien til frituren. Olien skal være ca. 170º varm. Hvis du ikke har et termometer, så test varmen ved at stikke bagenden af en tændstik ned i olien. Hvis den syder godt, er olien klar.

Panering
Bland mel, salt og peber og vend de kølige jalapeños i blandigen. Vend dem herefter i de sammenpiskede æg og til sidst i pankoraspen. Paneringen kan have lidt svært ved at binde til de glatte jalapeños. Gentag derfor paneringsproceduren én eller to gange, for at sikre dig, at osten ikke løber ud. Friter de panerede jalapeños, indtil de er sprøde og let gyldne. Varm dem derefter i en 150º varm ovn og server straks.

Opskriften er modificeret af Ost & ko efter den originale opskrift på Raavare.

Karl Ejnar Jørgensen

Karl Ejnar Jørgensen

Madblogger

Karl Ejnar Jørgensen har en stor lidenskab for mad og råvarer, hvilket han deler ud af på Raavare. Hans gastronomiske bagland er frankofilt med udgangspunkt i dets principper og systematik. Karl Ejnars daglige tilgang til madlavning er dog meget intuitiv og laissez-faire. Udover at dele sine opskrifter på Raavare, arbejder Karl Ejnar med madkommunikation hos HAVER TIL MAVER og Rebel Food.