Ost & ko har udfordret fem af Danmarks dygtige madbloggere i “Tøm dit køleskab – top med ost”. De skal hver især tømme deres køleskab for de rester, vi alle har liggende i køleskabet, mindske madspild og lave en ny og spændende ret – alt sammen med et drys af dansk skæreost på toppen. Forhåbentligt kan vi alle blive inspirerede og tømme vores køleskabe for madrester. Her får du Rasmus Krarup Jensens opskrift på en röstiburger med ost, spejlæg og chorizo. 

 

Opskriften er udviklet af Rasmus Krarup Jensen
Foto af Rasmus Krarup Jensen

 

Opskrift på röstiburger med ost

Til 2 personer

Rösti

300 g kartofler
1 peberfrugt
1 broccolistok
1 løg
1 æg
30 g smør
1 tsk salt + peber

Sådan laver du rösti

Start med at skrælle kartofler og rive dem groft. Riv også peberfrugt og broccolistokken groft. Klem så meget væske ud af de revne grøntsager som muligt med dine hænder og rør det sammen med et æg og lidt salt og peber. Varm en pande op til middelvarme og smelt smørret. Lav fire små portioner af röstidej på panden i 2-3 cm højde. Steg dem på den ene side, til de har samlet sig. Vend dem derefter forsigtigt og steg dem sprøde og gyldne på den anden side. 

Samling af röstiburger

2 æg
1 avocado
50 gram chorizo-pølse
1 spsk. sriracha, chilisauce
2 skiver af skæreost, fx. danbo

Sådan samler du din röstiburger

Steg spejlæg på en anden pande, som du bedst kan lide dem. Saml burgeren med skiver af avocado, chorizo, spejlæg og chilisauce mellem to röstibøffer. 

Se også opskriften på den lækreste sandwich med ribbenssteg, kast dig ud i hjemmelavede chili cheese tops, eller se vores mange opskrifter på retter med smeltet ost.

Rasmus Krarup Jensen
Rasmus Krarup Jensen

Foruden at udvikle lækre opskrifter derhjemme, arbejder Rasmus med alt fra magasiner til content marketing. Og så er han manden bag bloggen Mandekogebogen, der indeholder “mad skabt af mænd, skabt til alle”. Hvis du spørger Rasmus, handler mad om smag – ikke om mængden af kød på pizzaen eller manglen på samme i en grøntsagsret. Det handler om smagsoplevelser, nydelsen af at være i det kreative køkken og ikke mindst muligheden for at udvide sin madhorisont.

j