Fra ostewalks og vermouth-pairing til fonduefest og Danmarks bedste ostemad: Sensommeren 2019 står i ostens tegn.

For 5. år i træk har Mejeriforeningens ostekulturkampagne Ost & ko et tætpakket madfestivalprogram af osteoplevelser linet op til osteelskere over hele landet. Ostevognens roadshow er startskuddet til en ny 3-årig europæisk ostekampagne i 2019-2021. Her er et hurtigt overblik over Ost & kos velduftende rute gennem landskabet.

 

Street Food om Søerne i København
11. august parrer det rullende gade-vermuteria Vermouth Søndag og den dansk/russiske torvehals-pop-op-restaurant Mulgeo lune osteblinis kreeret med Havgus (Arla Unika) og Benedict (Thise Mejeri) og toppet med svampetartar og trøffelolie med saftig vermouth ved en sø i nærheden af dig. Gå efter osteklokkens salige klang. Læs mere på Ost & kos begivenhed på Facebook.

Copenhagen Cooking & Food Festival
30. august serverer sovsesherif Umut Sakarya årets svedigste ostefondue til Ciderfesten på Israels Plads. “Ostemagerens middag” dyrker det gastronomiske håndværk med Michelin-kokken Eric Vildgaard og Leif Friis Jørgensen fra Naturmælk 27. august. Og 26. august er der osteborde og en inspirerende talk om aktivisme i ostebranchen fra Marie Linea Østergaard på Freja Symposium. Læs mere på Ost & kos begivenhed på Facebook og på copenhagencooking.dk.

Aarhus Food Festival
7. september kan du smage Danmarks vildeste ostemad “En hyldest til bedstefar” fra Restaurant Hærværk med en ekstralagret 24-måneders Vesterhavsost fra Thise. Samme dag kan du gå med madnørderne på inspirerende festival-ostewalk til Them, Arla Unika, Thise og Mammen – og mon ikke der også bliver tid til at smage Hærværks ostemad. Den 8. september kan du komme på grundkursus i ostekvalitet med masser af smækre smagsprøver og et særligt fokus på den danske skæreost. Mere info på foodfestival.dk.

SPIS! Odense Food Festival
14. september er SPIS! og Ost & ko værter ved en mælkelækker morgenmad i Eventyrhaven med sang, sjov og skimmel. Senere samme dag kan du komme på ostekursus i Flakhaven med masser af spændende smagsprøver. Og den 15. september kan du lade dig inspirere fra højeste sted, når en række danske topkokke arbejder med blandt andet danske oste i dysten på nysgerrighed, kreativitet og innovation om Schiøtzprisen 2019.

Sommerens ost er hvid

Sommerens ost er hvid

Salget af salatost stiger markant i forårs- og sommermånederne. Vi bryder den salte, friske hvide ost ud over vores blandede salat, og vi nyder de små ostetern med olie og urter som snacks. Ostekultur stiller skarpt på en af verdens mest populære oste: Den hvide!

Smagninger, opskrifter og festivaler – nu i økoklæder: Ost & ko er tilbage med et skarpt fremsynet fokus på økologisk ost

Smagninger, opskrifter og festivaler – nu i økoklæder: Ost & ko er tilbage med et skarpt fremsynet fokus på økologisk ost

Ost & ko retter de næste tre år luppen mod på økologiens indtog i den danske ostekultur med lækre og lærerige oplevelser både digitalt og ude i det danske ostelandskab. Den økologiske udvikling peger ind i vigtige dagsordener som biodiversitet, dyrevelfærd og håndværk – men lige så vigtigt guider landets økomejerier den danske ostekultur i retning af nye, store smagsoplevelser.

Er fremtidens ost lavet af græsmælk?

Er fremtidens ost lavet af græsmælk?

Er græsbaseret foder bedre for både dyr og natur? Er det bedre for klimaet? Og ligger der et uforløst kvalitetspotentiale i et fremtidigt fokus på produktion af ost af græs- og hømælk? Er græs nøglen til at lave ost, der både smager bedre og er mere bæredygtig?

Bælgfrugterne kommer!

Bælgfrugterne kommer!

Ost og ko har undersøgt, hvordan vi giver bælgfrugterne det ekstra smagsmæssige spark, der får dem det sidste stykke vej ud i de danske køkkener – og hvordan osten kan hjælpe den store smag på vej.

Din ostehandler – fra importfokus til dansk topkvalitet

Din ostehandler – fra importfokus til dansk topkvalitet

Den klassiske skiveost dominerer stadig salget af danske oste. Men lytter man efter på vandrørene hos landets ostehandlere, er det alligevel tydeligt, at der er nybrud og et generelt kursskifte i gang. Ostekultur har spurgt fire af landets førende ostehandlere om det danske ostesalgs udvikling fra importost til lokal topkvalitet.

Ost til efterårshyggen: 6 hotte oste lige nu

Ost til efterårshyggen: 6 hotte oste lige nu

Hvad spiser ostenørderne, når de mødes for at diskutere rødkit, råmælksproduktion, syrningskultur, terroirmælk, hjemmeaffinage eller oste lavet på mælk fra en ged? Her præsenterer vi 6 pivfrække oste, som stadig giver farve i kinderne hos osteaficionadoer fra Rønne til Ringkøbing.

Ostenyt: Småt og godt fra ostens verden

Ostenyt: Småt og godt fra ostens verden

Nyt råmælksosteri laver de vildeste økologisk gedeoste med kvindelig ostemager bag roret, toplækre BGB-oste vinder ærefuld hæderspris og salgsrekorden for økologisk ost er slået igen. Læs med her og få overblik over et udvalg af efterårets store ostenyheder.

Ost & kos guide til osteelskeren: Landsdækkende ostefestival, kåring af årets bedste produkter og kæmpe fest i TorvehallerneKBH

Ost & kos guide til osteelskeren: Landsdækkende ostefestival, kåring af årets bedste produkter og kæmpe fest i TorvehallerneKBH

Sæsonen for madfestivaler er over os, og Ost & ko er med hele vejen, når madglade danskere inviteres til en sand overflod af ostelækre begivenheder. Aarhus Food Week og Copenhagen Cooking er blevet forkælet med masser af ostegodter. Det samme bliver tilfældet til Madens Folkemøde, og så peaker ostesæsonen, når Ost & ko i september inviterer til Ostefestival 2021 – bl.a. med den prestigefyldte produktpris Gourmetprisen, et brag af en ostefest i Torvehallerne til Cheese Copenhagen og mange flere oplevelser over hele landet.

Ostenyt: Sommerens nyheder fra ostens verden

Ostenyt: Sommerens nyheder fra ostens verden

Landets store friskoste-darlings fra Søtofte Gårdmejeri prøver kræfter med både kitmodnet og blåskimmeloste, Thise udvider deres populære serie af græsmælksprodukter, og ostesmagninger boomer… online. Læs med her og få overblik over et udvalg af sommerens store ostenyheder.