Fra ostewalks og vermouth-pairing til fonduefest og Danmarks bedste ostemad: Sensommeren 2019 står i ostens tegn.

For 5. år i træk har Mejeriforeningens ostekulturkampagne Ost & ko et tætpakket madfestivalprogram af osteoplevelser linet op til osteelskere over hele landet. Ostevognens roadshow er startskuddet til en ny 3-årig europæisk ostekampagne i 2019-2021. Her er et hurtigt overblik over Ost & kos velduftende rute gennem landskabet.

 

Street Food om Søerne i København
11. august parrer det rullende gade-vermuteria Vermouth Søndag og den dansk/russiske torvehals-pop-op-restaurant Mulgeo lune osteblinis kreeret med Havgus (Arla Unika) og Benedict (Thise Mejeri) og toppet med svampetartar og trøffelolie med saftig vermouth ved en sø i nærheden af dig. Gå efter osteklokkens salige klang. Læs mere på Ost & kos begivenhed på Facebook.

Copenhagen Cooking & Food Festival
30. august serverer sovsesherif Umut Sakarya årets svedigste ostefondue til Ciderfesten på Israels Plads. “Ostemagerens middag” dyrker det gastronomiske håndværk med Michelin-kokken Eric Vildgaard og Leif Friis Jørgensen fra Naturmælk 27. august. Og 26. august er der osteborde og en inspirerende talk om aktivisme i ostebranchen fra Marie Linea Østergaard på Freja Symposium. Læs mere på Ost & kos begivenhed på Facebook og på copenhagencooking.dk.

Aarhus Food Festival
7. september kan du smage Danmarks vildeste ostemad “En hyldest til bedstefar” fra Restaurant Hærværk med en ekstralagret 24-måneders Vesterhavsost fra Thise. Samme dag kan du gå med madnørderne på inspirerende festival-ostewalk til Them, Arla Unika, Thise og Mammen – og mon ikke der også bliver tid til at smage Hærværks ostemad. Den 8. september kan du komme på grundkursus i ostekvalitet med masser af smækre smagsprøver og et særligt fokus på den danske skæreost. Mere info på foodfestival.dk.

SPIS! Odense Food Festival
14. september er SPIS! og Ost & ko værter ved en mælkelækker morgenmad i Eventyrhaven med sang, sjov og skimmel. Senere samme dag kan du komme på ostekursus i Flakhaven med masser af spændende smagsprøver. Og den 15. september kan du lade dig inspirere fra højeste sted, når en række danske topkokke arbejder med blandt andet danske oste i dysten på nysgerrighed, kreativitet og innovation om Schiøtzprisen 2019.

Nye og eksperimenterende oste | Her er 6 hotte oste, du skal kende

Nye og eksperimenterende oste | Her er 6 hotte oste, du skal kende

Hvad spiser ostenørderne, når de mødes for at diskutere rødkit, råmælksproduktion, syrningskultur, terroirmælk, hjemmeaffinage eller oste lavet på mælk fra en ged? Her præsenterer vi 6 pivfrække oste, som stadig giver farve i kinderne hos osteaficionadoer fra Rønne til Ringkøbing.

Økologiens historie | Alt du skal vide om økomærket på dansk ost

Økologiens historie | Alt du skal vide om økomærket på dansk ost

Læs om Arlas klimavenlige oste, den nye økologisk halloumi fra Naturmælk, en kunstnerisk osteindpakning fra Jernved Mejeri, Thise Mejeris nye mælk, en eksklusiv julegaveidé, Barrit Mejeris nye flødeost til Lidl og et ægte ostejubilæum. Ost & ko har samlet en oversigt over de seneste nyheder fra de danske osteproducenter. Her er 7 små nyheder fra ostens verden.

Fermenteret fløde, modnet havarti, rygeost og kærnesmør vinder Gourmetprisen 2020

Fermenteret fløde, modnet havarti, rygeost og kærnesmør vinder Gourmetprisen 2020

Der var skarp konkurrence, da hele 57 mælkelækre mejeriprodukter stillede op i årets udgave af mejeribranchens prestigefulde konkurrence Gourmetprisen. Vinderne blev Gammel Knas fra Nr. Vium Mejeri / Arla Unika, Meyers Rygeost 20% økologisk fra Mejeriet Midtfyn, Gammeldags Kærnesmør med sydesalt fra Lindved Mejeri, og Unika 30 (øko) fløde fermenteret med kefirkultur fra Arla Christiansfeld Mejeri / Arla Unika, som løb med sejren i de fire kategorier.

Ostet kokkeskole med topkok fra Danmarks bedste osteret 2020

Ostet kokkeskole med topkok fra Danmarks bedste osteret 2020

Fasangårdens køkkenchef, Anika Madsen, inviterer i køkkenet og viser, hvordan man laver hendes ret mesterlige ret, der vandt andenpladsen ved Danmarks bedste osteret 2020. Kom med en vaskeægte topkok bag komfuret på en gourmetrestaurant, få finpudset dine køkkenskills og bliv klogere på at bruge ost i maden, når Anika Madsen giver sine bedste ostetips videre.

Timm Vladimir og Gastromand inviterer til Ostebanko med vilde præmier

Timm Vladimir og Gastromand inviterer til Ostebanko med vilde præmier

Gør dig klar til at dyste om forrygende og fantastiske præmier i et online ostebanko med Timm Vladimir og Gastromand lørdag 7. november kl. 15.30-16.30 på ostogko.dk. Find spillepladerne frem og følg godt med, når Timm Vladimir hiver tal op ad tromlen, og Thomas Alcayaga fra Gastromand guider dig gennem nogle af de mest velsmagende og velproducerede danske oste lige nu.

Danmark rundt: Kom til Ostefestival i en hel uge

Danmark rundt: Kom til Ostefestival i en hel uge

Trods corona-pandemien lancerer Mejeriforeningen og ostekulturkampagnen Ost & ko nu en landsdækkende ostefestival med coronavenlige arrangementer for osteglade danskere, der i en hel uge fra 7. til 15. november kan gå på opdagelse i ostens verden. De mange små og velsmagende events giver et unikt indblik i de danske ostes smag, konsistens og udvikling – og foregår både online og til små eksklusive events med dansk ost i centrum.

Trods corona: Gourmetprisen er tilbage til at kåre kongerigets bedste mejeriprodukter

Trods corona: Gourmetprisen er tilbage til at kåre kongerigets bedste mejeriprodukter

7. november afholder Mejeriforeningen for 15. gang den prestigefulde konkurrence Gourmetprisen, og i år bliver det med en række helt nye tiltag, når landets lækreste mejeriprodukter skal kåres. Årets konkurrence får både nye dommere, ny lokation og helt ny kontekst, når Gourmetprisen for første gang afholdes som del af den populære ostefestival Cheese Copenhagen.

Studio vinder Danmarks bedste osteret 2020 med chawanmushi-æggestand og Fyrtårnsost

Studio vinder Danmarks bedste osteret 2020 med chawanmushi-æggestand og Fyrtårnsost

Søndag 20. september blev Danmarks bedste osteret 2020 kåret, da Mejeriforeningen og Ost & ko for anden gang inviterede til den store ostekonkurrence i Kødbyen i København. Ni toprestauranter fra hele landet var mødt op for at dyste om den store ære, hvor Studio endte med at løbe med sejren med deres japanske chawanmushi-æggestand med Fyrtårnsost.

9 topkokke dyster om at skabe Danmarks bedste osteret 2020

9 topkokke dyster om at skabe Danmarks bedste osteret 2020

Sticky rice med Gammelknas, Mønchego forklædt som fåreuld og japansk æggestand med Fyrtårnsost. 20. september får de danske oste igen stjernerollen, når 9 topkokke fra hele landet giver deres bud på Danmarks bedste osteret 2020. Konkurrencen afholdes af Mejeriforeningens ostekampagne Ost & ko, og retterne bedømmes af fem af landets skarpeste madprofiler inden den meste velsmagende kåres i CPH Food Space i hjertet af København.

Danskernes madvaner: Så meget økologisk ost spiser vi

Danskernes madvaner: Så meget økologisk ost spiser vi

Populariteten af økologiske madvarer bliver ved med at stige, og det gælder også for ost. Samtidig bliver ost i stigende grad anvendt i madlavning og endda som aftensmåltidets hovedingrediens. Ost & ko har kigget nærmere på danske ostetal og -vaner.

Ostenyt forår 2020: Småt og godt fra ostens verden

Ostenyt forår 2020: Småt og godt fra ostens verden

Læs om Arlas klimavenlige oste, den nye økologisk halloumi fra Naturmælk, en kunstnerisk osteindpakning fra Jernved Mejeri, Thise Mejeris nye mælk, en eksklusiv julegaveidé, Barrit Mejeris nye flødeost til Lidl og et ægte ostejubilæum. Ost & ko har samlet en oversigt over de seneste nyheder fra de danske osteproducenter. Her er 7 små nyheder fra ostens verden.