Fra ostewalks og vermouth-pairing til fonduefest og Danmarks bedste ostemad: Sensommeren 2019 står i ostens tegn.

For 5. år i træk har Mejeriforeningens ostekulturkampagne Ost & ko et tætpakket madfestivalprogram af osteoplevelser linet op til osteelskere over hele landet. Ostevognens roadshow er startskuddet til en ny 3-årig europæisk ostekampagne i 2019-2021. Her er et hurtigt overblik over Ost & kos velduftende rute gennem landskabet.

 

Street Food om Søerne i København
11. august parrer det rullende gade-vermuteria Vermouth Søndag og den dansk/russiske torvehals-pop-op-restaurant Mulgeo lune osteblinis kreeret med Havgus (Arla Unika) og Benedict (Thise Mejeri) og toppet med svampetartar og trøffelolie med saftig vermouth ved en sø i nærheden af dig. Gå efter osteklokkens salige klang. Læs mere på Ost & kos begivenhed på Facebook.

Copenhagen Cooking & Food Festival
30. august serverer sovsesherif Umut Sakarya årets svedigste ostefondue til Ciderfesten på Israels Plads. “Ostemagerens middag” dyrker det gastronomiske håndværk med Michelin-kokken Eric Vildgaard og Leif Friis Jørgensen fra Naturmælk 27. august. Og 26. august er der osteborde og en inspirerende talk om aktivisme i ostebranchen fra Marie Linea Østergaard på Freja Symposium. Læs mere på Ost & kos begivenhed på Facebook og på copenhagencooking.dk.

Aarhus Food Festival
7. september kan du smage Danmarks vildeste ostemad “En hyldest til bedstefar” fra Restaurant Hærværk med en ekstralagret 24-måneders Vesterhavsost fra Thise. Samme dag kan du gå med madnørderne på inspirerende festival-ostewalk til Them, Arla Unika, Thise og Mammen – og mon ikke der også bliver tid til at smage Hærværks ostemad. Den 8. september kan du komme på grundkursus i ostekvalitet med masser af smækre smagsprøver og et særligt fokus på den danske skæreost. Mere info på foodfestival.dk.

SPIS! Odense Food Festival
14. september er SPIS! og Ost & ko værter ved en mælkelækker morgenmad i Eventyrhaven med sang, sjov og skimmel. Senere samme dag kan du komme på ostekursus i Flakhaven med masser af spændende smagsprøver. Og den 15. september kan du lade dig inspirere fra højeste sted, når en række danske topkokke arbejder med blandt andet danske oste i dysten på nysgerrighed, kreativitet og innovation om Schiøtzprisen 2019.

Danskernes madvaner: Så meget økologisk ost spiser vi

Populariteten af økologiske madvarer bliver ved med at stige, og det gælder også for ost. Samtidig bliver ost i stigende grad anvendt i madlavning og endda som aftensmåltidets hovedingrediens. Ost & ko har kigget nærmere på danske ostetal og -vaner.

Ostenyt forår 2020: Småt og godt fra ostens verden

Læs om Arlas klimavenlige oste, den nye økologisk halloumi fra Naturmælk, en kunstnerisk osteindpakning fra Jernved Mejeri, Thise Mejeris nye mælk, en eksklusiv julegaveidé, Barrit Mejeris nye flødeost til Lidl og et ægte ostejubilæum. Ost & ko har samlet en oversigt over de seneste nyheder fra de danske osteproducenter. Her er 7 små nyheder fra ostens verden.

Gammel ost hitter: 6 hotte oste lige nu

Hvad spiser ostenørderne, når de mødes for at diskutere rødkit, råmælksproduktion, syrningskultur, terroirmælk, hjemmeaffinage eller oste lavet på mælk fra en ged? Her præsenterer vi 6 pivfrække oste, som stadig giver farve i kinderne hos osteaficionadoer fra Rønne til Ringkøbing.

Velkommen til Ostekultur 5

Påsken er over os, og nu kan du få fingrene den nyeste udgave af Ost & ko og Mejeriforeningens ostemagasin, Ostekultur. Læs det seneste nye fra ostens verden, få inspiration til at mindske madspild med friske osteopskrifter og se det opdaterede ostekort med hele 33 økologiske osterier. Desuden sættes der fokus på de danske BGB-oste, og det har Mejeriforeningens administrerende direktør Jørgen Hald Christensen dedikeret sin leder til.

Hvad er vegansk ost og hvordan laver man det?

Med en referenceramme rodfæstet i den samme madkultur er der ingredienser, der uomtvisteligt hører sig til i bestemte sammenhænge – ovenpå en pizza for eksempel. Der skal indiskutabelt være ost på en pizza. Og et liv uden mælk og kød behøver ikke at betyde et liv uden ost. Næsten da.

Laktosefri ost – disse oste kan du spise, hvis du er intolerant

Laktosefri. Hvis det er et ord, dine øjne scanner ost og mælk for, når du bevæger dig gennem supermarkedets mejeriafdeling, så lad os starte med den gode nyhed til dig, der er laktoseintolerant: Jo, du må godt spise ost! I hvert fald nogle oste. I artiklen her gør vi dig klogere på, hvilke oste der er laktosefri, og hvilke du skal være mere varsom med.

Ostefesten fortsætter: Danmarks bedste osteret 2020

Et rekordstort antal mælkelækre mejeriprodukter stillede op i årets udgave af Mejeriforeningens prestigefyldte konkurrence om gastronomisk produktkvalitet. Det brede deltagerfelt kom også til udtryk på vinderpodiet, hvor både store og små mejerier var repræsenteret – også i de to ostekategorier, hvor Tebstrup Gedeosteri og Thise Mejeri løb med de eftertragtede vinderdiplomer.

Kan man fryse ost?

Læs her, hvordan du kan fryse ost. Se hvilke oste, der er fryseegnede, lær hvordan du pakker ost ind, og find ud af, hvordan du ser, om osten er for gammel.

Sådan skal du opbevare ost

Bliv meget klogere på opbevaring af ost, hvordan en ost skal pakkes ind, og hvor længe den kan holde sig i både køleskab og fryser.

Fra Rødkit til Femme Fatale: 6 hotte oste lige nu

Hvad spiser ostenørderne, når de mødes for at diskutere rødkit, råmælksproduktion, syrningskultur, terroirmælk, hjemmeaffinage eller oste lavet på mælk fra en ged? Her præsenterer vi 6 pivfrække oste, som stadig giver farve i kinderne hos osteaficionadoer fra Rønne til Ringkøbing.

Ostenyt: Småt og godt fra ostens verden

Læs om Arlas klimavenlige oste, den nye økologisk halloumi fra Naturmælk, en kunstnerisk osteindpakning fra Jernved Mejeri, Thise Mejeris nye mælk, en eksklusiv julegaveidé, Barrit Mejeris nye flødeost til Lidl og et ægte ostejubilæum. Ost & ko har samlet en oversigt over de seneste nyheder fra de danske osteproducenter. Her er 7 små nyheder fra ostens verden.

Juleost med god smag i munden

Et rekordstort antal mælkelækre mejeriprodukter stillede op i årets udgave af Mejeriforeningens prestigefyldte konkurrence om gastronomisk produktkvalitet. Det brede deltagerfelt kom også til udtryk på vinderpodiet, hvor både store og små mejerier var repræsenteret – også i de to ostekategorier, hvor Tebstrup Gedeosteri og Thise Mejeri løb med de eftertragtede vinderdiplomer.