Fra ostewalks og vermouth-pairing til fonduefest og Danmarks bedste ostemad: Sensommeren 2019 står i ostens tegn.

For 5. år i træk har Mejeriforeningens ostekulturkampagne Ost & ko et tætpakket madfestivalprogram af osteoplevelser linet op til osteelskere over hele landet. Ostevognens roadshow er startskuddet til en ny 3-årig europæisk ostekampagne i 2019-2021. Her er et hurtigt overblik over Ost & kos velduftende rute gennem landskabet.

 

Street Food om Søerne i København
11. august parrer det rullende gade-vermuteria Vermouth Søndag og den dansk/russiske torvehals-pop-op-restaurant Mulgeo lune osteblinis kreeret med Havgus (Arla Unika) og Benedict (Thise Mejeri) og toppet med svampetartar og trøffelolie med saftig vermouth ved en sø i nærheden af dig. Gå efter osteklokkens salige klang. Læs mere på Ost & kos begivenhed på Facebook.

Copenhagen Cooking & Food Festival
30. august serverer sovsesherif Umut Sakarya årets svedigste ostefondue til Ciderfesten på Israels Plads. “Ostemagerens middag” dyrker det gastronomiske håndværk med Michelin-kokken Eric Vildgaard og Leif Friis Jørgensen fra Naturmælk 27. august. Og 26. august er der osteborde og en inspirerende talk om aktivisme i ostebranchen fra Marie Linea Østergaard på Freja Symposium. Læs mere på Ost & kos begivenhed på Facebook og på copenhagencooking.dk.

Aarhus Food Festival
7. september kan du smage Danmarks vildeste ostemad “En hyldest til bedstefar” fra Restaurant Hærværk med en ekstralagret 24-måneders Vesterhavsost fra Thise. Samme dag kan du gå med madnørderne på inspirerende festival-ostewalk til Them, Arla Unika, Thise og Mammen – og mon ikke der også bliver tid til at smage Hærværks ostemad. Den 8. september kan du komme på grundkursus i ostekvalitet med masser af smækre smagsprøver og et særligt fokus på den danske skæreost. Mere info på foodfestival.dk.

SPIS! Odense Food Festival
14. september er SPIS! og Ost & ko værter ved en mælkelækker morgenmad i Eventyrhaven med sang, sjov og skimmel. Senere samme dag kan du komme på ostekursus i Flakhaven med masser af spændende smagsprøver. Og den 15. september kan du lade dig inspirere fra højeste sted, når en række danske topkokke arbejder med blandt andet danske oste i dysten på nysgerrighed, kreativitet og innovation om Schiøtzprisen 2019.

Juleost med god smag i munden

Et rekordstort antal mælkelækre mejeriprodukter stillede op i årets udgave af Mejeriforeningens prestigefyldte konkurrence om gastronomisk produktkvalitet. Det brede deltagerfelt kom også til udtryk på vinderpodiet, hvor både store og små mejerier var repræsenteret – også i de to ostekategorier, hvor Tebstrup Gedeosteri og Thise Mejeri løb med de eftertragtede vinderdiplomer.

Ostefestival omdannede Kødbyen til en regulær ostefest

Københavnerne er tossede med ost. Det stod krystalklart, da 1200 mennesker lørdag valfartede til Kødbyen, hvor ostefestivalen Cheese Copenhagen blev afholdt for fjerde gang. Mejeriforeningens ostekampagne Ost & ko havde sat festivalrammen i CPH Food Space i den brune Kødby, hvor lokalet sydede og boblede af Dj-rytmer, ostetalks og -workshops, læskende drinks, overraskende osteis og metervis af ostesmagsprøver.

Gourmetprisen 2019 – skarpere end nogensinde

Et rekordstort antal mælkelækre mejeriprodukter stillede op i årets udgave af Mejeriforeningens prestigefyldte konkurrence om gastronomisk produktkvalitet. Det brede deltagerfelt kom også til udtryk på vinderpodiet, hvor både store og små mejerier var repræsenteret – også i de to ostekategorier, hvor Tebstrup Gedeosteri og Thise Mejeri løb med de eftertragtede vinderdiplomer.

Cheese Copenhagen 2019 – Kødbyen bliver til Ostebyen

26. oktober 2019 inviterer Mejeriforeningen og Ost & ko endnu engang til vallebal i København med den 4. udgave af ostefestivalen Cheese Copenhagen. For en dag bliver Kødbyen til Ostebyen, når nørder og novicer går osteamok i CPH Food Space og på en stribe af bydelens barer og restauranter. Det koster 100 kr. at tage del i det fælles ostechok ved indtag af flere end 100 af de allerbedste oste i Danmark.

Gourmetprisen 2019 – skarpere end nogensinde

Der er nye toner i osteklokken, når et professionelt ekspertpanel 1. oktober kårer Danmarks bedste mejeriprodukter til Gourmetprisen 2019. Mejeriforeningen sætter nemlig ekstra blus under konkurrencen med en række markante nye tiltag, der skal tiltrække et endnu bredere og mere mangfoldigt felt af mælkelækre gourmetprodukter fra store og små mejerier over hele landet.

Årets osteprogram på SPIS! Odense Food Festival

Traditionen tro er der spændende osteoplevelser på programmet, når Odenses madfestival løber af stablen midt i september. Sammen med Mejeriforeningen og Ost & ko inviterer festivalen til ostesmagning for let øvede osteelskere; der er ost i kokkenes råvarekasse til Schiøtzprisen; sidste års succes med mælkelækker morgenmad i Eventyrhaven med sang, sjov og skimmel gentages; og så får Rygeosten både sin egen dag og en moderne makeover.

Smag Danmarks bedste ostemad på Food Festival i Aarhus

Kan en ostemad være kunst? Det – og livets andre store ostespørgsmål – kan gæsterne få besvaret, når Mejeriforeningens ostekulturkampagne Ost & ko inviterer til inspirerende, lækre og lærerige oste-walks og
-smagninger på årets udgave af Nordens største madfestival.

Vermouth Søndag med osteblinis

Ost & ko skyder festivalsæsonen i gang på gademanér, når blinisbaronerne fra Mulgeo får nøglerne til Ostevognen på Street Food om Søerne og serverer autentiske russiske minipandekager med Havgus, Benedict og svampetartar til rigelige mængder saftig vermouth fra landets eneste rullende gade-vermuteria Vermouth Søndag. Den letkrydrede kongekombi kan fås for en rund hund søndag 11. august.

Nyt nummer af magasinet Ostekultur på gaden nu

Den 10. november udkom det andet nummer af Ost & kos magasin Ostekultur med 52 siders dugfriske historier fra ostens verden, inklusive 13 helt nye opskrifter med ost på julebordet og i det søde køkken, udviklet af nogle af Danmarks dygtigste madbloggere. Magasinet er gratis og kan rekvireres fra Mejeriforeningen.