Ost & ko retter de næste tre år luppen mod på økologiens indtog i den danske ostekultur med lækre og lærerige oplevelser både digitalt og ude i det danske ostelandskab. Den økologiske udvikling peger ind i vigtige dagsordener som biodiversitet, dyrevelfærd og håndværk – men lige så vigtigt guider landets økomejerier den danske ostekultur i retning af nye, store smagsoplevelser. 

 

Hvad betyder et økologisk aftryk for dit ostebræt? Hvordan smager en ost, der er lavet på græsmælk? Og hvad er terroir-ost egentlig for en størrelse?

Økologien buldrer fremad, og inden for ostens verden knytter der sig et væld af spændende historier og smagsoplevelser til den økologiske opblomstring i landets mejerier, ostehandlere og supermarkeder. 

Nu kan danske osteelskere se frem til en overflod af drønlækre aktiviteter og osteoplevelser med netop økologisk ost som omdrejningspunkt. De næste tre år fortsætter Ost & ko nemlig kortlægningen af den spirende danske ostekultur med et helt særligt fokus på økologisk ost.

“Produktionen af økologisk ost har altid fyldt meget. Vi vil sætte endnu mere fokus på den fantastiske økologiske ost, der produceres herhjemme, og de mange gode historier, der peger ind i højaktuelle dagsordener som biodiversitet, dyrevelfærd, håndværk og smag,” forklarer Senior Marketing Manager i Mejeriforeningen Lars Witt Jensen.

Bliv klogere på økologisk ost – både digitalt og ude i ostelandskabet

De næste tre år frem sker en ostelækker blanding af smagninger, workshops, guides og meget mere, når Ost & ko sætter en benhård jagt ind på at vise alt det bedste, dansk økologisk ostekultur har at byde på. 

Instagram, Facebook og her på www.ostogko.dk kan du se frem til alt fra lækre opskrifter til portrætter og historier om økologi og ost. Det sker i samspil med nogle af landets skarpeste madhjerner, fra kokke til opskriftsudviklere og madbloggere, der tidligere er blevet udfordret under temaer som netop økologisk ost, ost i det grønne hverdagskøkken og meget andet.

Og til de smagelystne, sultne og nysgerrige glæder Ost & ko sig også til at invitere ud til en lang række sanselige og ostelækre oplevelser på landets mange madfestivaler. 

Skånsomt jordbrug, bedre dyrevelfærd – og stor smag!

Tidligere har begivenheder som Ostefestival, Cheese Copenhagen, Gourmetprisen og Danmarks bedste osteret trukket udsolgte venues og stor pressebevågenhed, og igen i år kan du se frem til smagninger, inspirerende workshops og meget mere. 

“Med afsæt i de økologiske principper og regler for skånsomt jordbrug og bedre dyrevelfærd bidrager øko-ostene til mere mangfoldighed hele vejen fra mark til mund: Fra større biodiversitet og respekt for naturen til et rigt og varieret udvalg af spændende oste på tallerkenen. Det glæder vi os helt vildt til at smage på sammen med danskerne de næste tre år,” siger Lars Witt Jensen. 

Ost & ko er Mejeriforeningens program for at stimulere den gode danske ostekultur til endnu større osteinteresse og smagsmæssig eventyrlyst. Siden 2015 har Ost & ko budt indenfor til inspiration og læring for osteelskende forbrugere, gastronomiske formidlere og mejeri- og madprofessionelle. Kampagnen Organic Dairy organiseres af Mejeriforeningen med støtte fra EU og løber frem til udgangen af 2024.