Oste-walks, -talks og -tastings på Tangkrogen

Kan en ostemad være kunst? Det – og livets andre store ostespørgsmål – kan gæsterne få besvaret, når Mejeriforeningens ostekulturkampagne Ost & ko inviterer til inspirerende, lækre og lærerige oste-walks og
-smagninger på årets udgave af Nordens største madfestival.

 

Verdenshistoriens lækreste ostemad
De kække kokke fra Aarhus-restauranten Hærværk vandt ikke 1.-præmien, da den første udgave af konkurrencen “Danmarks bedste osteret” løb af stablen sidste efterår. De vandt til gengæld dommernes hjerter med, hvad der måske er verdenshistoriens lækreste ostemad: En superekstralagret 24-måneders Vesterhavsost fra Thise på et krydret honningkagebrød smurt med Naturmælks fede cremefraiche. Lørdag 7. september kan gæsterne til Aarhus Food Festival ved selvsmag opleve, hvad køkkenchefen kalder for en “nostalgisk tribute til min bedstefar”, når Hærværk-teamet bemander Ost & kos velduftende ostevogn kl. 11-16. Det er nyskabende ostemad i verdensklasse – og ganske gratis at smage.

Hvad er en god ost?
Vil man gerne gå mere i dybden med ostemadens kvaliteter, produktion og smag, er der kommenteret ostesmagning søndag 8. september kl. 13.30 og igen kl. 16, hvor vi dykker ned i oste-eksistentialistiske spørgsmål som: Hvad er en god ost? Hvordan smager man på den? Og kan en dansk skæreost være en stor gastronomisk oplevelse? Det bliver et grundkursus i osteforståelse med smagning af 6 lækre danske oste og en gennemgang af smageteknik og de vigtigste parametre til vurdering af ostekvalitet med Ost & kos osteformidler Rasmus Holmgård. Det er gratis at deltage, hvis man har billet til festivalen, men pladser skal reserveres på forhånd via foodfestival.dk.

Mød nogle af Danmarks bedste osterier
Og for dem, som foretrækker at høre ostehistorierne fra hestens egen mund, inviterer Ost & ko på oste-walk lørdag 7. september kl. 11.30 og igen kl. 14.30. Den velsmagende vallevandring starter ved Ostevognen og Hærværks vilde ostemad og går derefter rundt til osteekvilibristerne fra Them Mejeri, Castello, Arla Unika, Thise og Mammen, hvor der kan smages, spørges, nørdes og high-fives med ostemagerne over de seneste frembringelser fra nogle af Danmarks bedste osterier. Det er gratis at traske med på walk’en, når
man har billet til festivalen, men man skal reservere sin plads på foodfestival.dk.

Danskernes madvaner: Så meget økologisk ost spiser vi

Populariteten af økologiske madvarer bliver ved med at stige, og det gælder også for ost. Samtidig bliver ost i stigende grad anvendt i madlavning og endda som aftensmåltidets hovedingrediens. Ost & ko har kigget nærmere på danske ostetal og -vaner.

Ostenyt forår 2020: Småt og godt fra ostens verden

Læs om Arlas klimavenlige oste, den nye økologisk halloumi fra Naturmælk, en kunstnerisk osteindpakning fra Jernved Mejeri, Thise Mejeris nye mælk, en eksklusiv julegaveidé, Barrit Mejeris nye flødeost til Lidl og et ægte ostejubilæum. Ost & ko har samlet en oversigt over de seneste nyheder fra de danske osteproducenter. Her er 7 små nyheder fra ostens verden.

Gammel ost hitter: 6 hotte oste lige nu

Hvad spiser ostenørderne, når de mødes for at diskutere rødkit, råmælksproduktion, syrningskultur, terroirmælk, hjemmeaffinage eller oste lavet på mælk fra en ged? Her præsenterer vi 6 pivfrække oste, som stadig giver farve i kinderne hos osteaficionadoer fra Rønne til Ringkøbing.

Velkommen til Ostekultur 5

Påsken er over os, og nu kan du få fingrene den nyeste udgave af Ost & ko og Mejeriforeningens ostemagasin, Ostekultur. Læs det seneste nye fra ostens verden, få inspiration til at mindske madspild med friske osteopskrifter og se det opdaterede ostekort med hele 33 økologiske osterier. Desuden sættes der fokus på de danske BGB-oste, og det har Mejeriforeningens administrerende direktør Jørgen Hald Christensen dedikeret sin leder til.

Hvad er vegansk ost og hvordan laver man det?

Med en referenceramme rodfæstet i den samme madkultur er der ingredienser, der uomtvisteligt hører sig til i bestemte sammenhænge – ovenpå en pizza for eksempel. Der skal indiskutabelt være ost på en pizza. Og et liv uden mælk og kød behøver ikke at betyde et liv uden ost. Næsten da.

Laktosefri ost – disse oste kan du spise, hvis du er intolerant

Laktosefri. Hvis det er et ord, dine øjne scanner ost og mælk for, når du bevæger dig gennem supermarkedets mejeriafdeling, så lad os starte med den gode nyhed til dig, der er laktoseintolerant: Jo, du må godt spise ost! I hvert fald nogle oste. I artiklen her gør vi dig klogere på, hvilke oste der er laktosefri, og hvilke du skal være mere varsom med.

Ostefesten fortsætter: Danmarks bedste osteret 2020

Et rekordstort antal mælkelækre mejeriprodukter stillede op i årets udgave af Mejeriforeningens prestigefyldte konkurrence om gastronomisk produktkvalitet. Det brede deltagerfelt kom også til udtryk på vinderpodiet, hvor både store og små mejerier var repræsenteret – også i de to ostekategorier, hvor Tebstrup Gedeosteri og Thise Mejeri løb med de eftertragtede vinderdiplomer.

Kan man fryse ost?

Læs her, hvordan du kan fryse ost. Se hvilke oste, der er fryseegnede, lær hvordan du pakker ost ind, og find ud af, hvordan du ser, om osten er for gammel.

Sådan skal du opbevare ost

Bliv meget klogere på opbevaring af ost, hvordan en ost skal pakkes ind, og hvor længe den kan holde sig i både køleskab og fryser.

Fra Rødkit til Femme Fatale: 6 hotte oste lige nu

Hvad spiser ostenørderne, når de mødes for at diskutere rødkit, råmælksproduktion, syrningskultur, terroirmælk, hjemmeaffinage eller oste lavet på mælk fra en ged? Her præsenterer vi 6 pivfrække oste, som stadig giver farve i kinderne hos osteaficionadoer fra Rønne til Ringkøbing.

Ostenyt: Småt og godt fra ostens verden

Læs om Arlas klimavenlige oste, den nye økologisk halloumi fra Naturmælk, en kunstnerisk osteindpakning fra Jernved Mejeri, Thise Mejeris nye mælk, en eksklusiv julegaveidé, Barrit Mejeris nye flødeost til Lidl og et ægte ostejubilæum. Ost & ko har samlet en oversigt over de seneste nyheder fra de danske osteproducenter. Her er 7 små nyheder fra ostens verden.

Juleost med god smag i munden

Et rekordstort antal mælkelækre mejeriprodukter stillede op i årets udgave af Mejeriforeningens prestigefyldte konkurrence om gastronomisk produktkvalitet. Det brede deltagerfelt kom også til udtryk på vinderpodiet, hvor både store og små mejerier var repræsenteret – også i de to ostekategorier, hvor Tebstrup Gedeosteri og Thise Mejeri løb med de eftertragtede vinderdiplomer.

Ostefestival omdannede Kødbyen til en regulær ostefest

Københavnerne er tossede med ost. Det stod krystalklart, da 1200 mennesker lørdag valfartede til Kødbyen, hvor ostefestivalen Cheese Copenhagen blev afholdt for fjerde gang. Mejeriforeningens ostekampagne Ost & ko havde sat festivalrammen i CPH Food Space i den brune Kødby, hvor lokalet sydede og boblede af Dj-rytmer, ostetalks og -workshops, læskende drinks, overraskende osteis og metervis af ostesmagsprøver.