Oste-walks, -talks og -tastings på Tangkrogen

Kan en ostemad være kunst? Det – og livets andre store ostespørgsmål – kan gæsterne få besvaret, når Mejeriforeningens ostekulturkampagne Ost & ko inviterer til inspirerende, lækre og lærerige oste-walks og
-smagninger på årets udgave af Nordens største madfestival.

 

Verdenshistoriens lækreste ostemad
De kække kokke fra Aarhus-restauranten Hærværk vandt ikke 1.-præmien, da den første udgave af konkurrencen “Danmarks bedste osteret” løb af stablen sidste efterår. De vandt til gengæld dommernes hjerter med, hvad der måske er verdenshistoriens lækreste ostemad: En superekstralagret 24-måneders Vesterhavsost fra Thise på et krydret honningkagebrød smurt med Naturmælks fede cremefraiche. Lørdag 7. september kan gæsterne til Aarhus Food Festival ved selvsmag opleve, hvad køkkenchefen kalder for en “nostalgisk tribute til min bedstefar”, når Hærværk-teamet bemander Ost & kos velduftende ostevogn kl. 11-16. Det er nyskabende ostemad i verdensklasse – og ganske gratis at smage.

Hvad er en god ost?
Vil man gerne gå mere i dybden med ostemadens kvaliteter, produktion og smag, er der kommenteret ostesmagning søndag 8. september kl. 13.30 og igen kl. 16, hvor vi dykker ned i oste-eksistentialistiske spørgsmål som: Hvad er en god ost? Hvordan smager man på den? Og kan en dansk skæreost være en stor gastronomisk oplevelse? Det bliver et grundkursus i osteforståelse med smagning af 6 lækre danske oste og en gennemgang af smageteknik og de vigtigste parametre til vurdering af ostekvalitet med Ost & kos osteformidler Rasmus Holmgård. Det er gratis at deltage, hvis man har billet til festivalen, men pladser skal reserveres på forhånd via foodfestival.dk.

Mød nogle af Danmarks bedste osterier
Og for dem, som foretrækker at høre ostehistorierne fra hestens egen mund, inviterer Ost & ko på oste-walk lørdag 7. september kl. 11.30 og igen kl. 14.30. Den velsmagende vallevandring starter ved Ostevognen og Hærværks vilde ostemad og går derefter rundt til osteekvilibristerne fra Them Mejeri, Castello, Arla Unika, Thise og Mammen, hvor der kan smages, spørges, nørdes og high-fives med ostemagerne over de seneste frembringelser fra nogle af Danmarks bedste osterier. Det er gratis at traske med på walk’en, når
man har billet til festivalen, men man skal reservere sin plads på foodfestival.dk.

Ostefestival omdannede Kødbyen til en regulær ostefest

Københavnerne er tossede med ost. Det stod krystalklart, da 1200 mennesker lørdag valfartede til Kødbyen, hvor ostefestivalen Cheese Copenhagen blev afholdt for fjerde gang. Mejeriforeningens ostekampagne Ost & ko havde sat festivalrammen i CPH Food Space i den brune Kødby, hvor lokalet sydede og boblede af Dj-rytmer, ostetalks og -workshops, læskende drinks, overraskende osteis og metervis af ostesmagsprøver.

Gourmetprisen 2019 – skarpere end nogensinde

Et rekordstort antal mælkelækre mejeriprodukter stillede op i årets udgave af Mejeriforeningens prestigefyldte konkurrence om gastronomisk produktkvalitet. Det brede deltagerfelt kom også til udtryk på vinderpodiet, hvor både store og små mejerier var repræsenteret – også i de to ostekategorier, hvor Tebstrup Gedeosteri og Thise Mejeri løb med de eftertragtede vinderdiplomer.

Cheese Copenhagen 2019 – Kødbyen bliver til Ostebyen

26. oktober 2019 inviterer Mejeriforeningen og Ost & ko endnu engang til vallebal i København med den 4. udgave af ostefestivalen Cheese Copenhagen. For en dag bliver Kødbyen til Ostebyen, når nørder og novicer går osteamok i CPH Food Space og på en stribe af bydelens barer og restauranter. Det koster 100 kr. at tage del i det fælles ostechok ved indtag af flere end 100 af de allerbedste oste i Danmark.

Gourmetprisen 2019 – skarpere end nogensinde

Der er nye toner i osteklokken, når et professionelt ekspertpanel 1. oktober kårer Danmarks bedste mejeriprodukter til Gourmetprisen 2019. Mejeriforeningen sætter nemlig ekstra blus under konkurrencen med en række markante nye tiltag, der skal tiltrække et endnu bredere og mere mangfoldigt felt af mælkelækre gourmetprodukter fra store og små mejerier over hele landet.

Årets osteprogram på SPIS! Odense Food Festival

Traditionen tro er der spændende osteoplevelser på programmet, når Odenses madfestival løber af stablen midt i september. Sammen med Mejeriforeningen og Ost & ko inviterer festivalen til ostesmagning for let øvede osteelskere; der er ost i kokkenes råvarekasse til Schiøtzprisen; sidste års succes med mælkelækker morgenmad i Eventyrhaven med sang, sjov og skimmel gentages; og så får Rygeosten både sin egen dag og en moderne makeover.

Danmark rundt med Ost & ko i Ostevognen

Fra ostewalks og vermouth-pairing til fonduefest og Danmarks bedste ostemad: Sensommeren 2019 står i ostens tegn.
For 5. år i træk har Mejeriforeningens ostekulturkampagne Ost & ko et tætpakket madfestivalprogram af osteoplevelser linet op til osteelskere over hele landet. Ostevognens roadshow er startskuddet til en ny 3-årig europæisk ostekampagne i 2019-2021. Her er et hurtigt overblik over Ost & kos velduftende rute gennem landskabet.

Vermouth Søndag med osteblinis

Ost & ko skyder festivalsæsonen i gang på gademanér, når blinisbaronerne fra Mulgeo får nøglerne til Ostevognen på Street Food om Søerne og serverer autentiske russiske minipandekager med Havgus, Benedict og svampetartar til rigelige mængder saftig vermouth fra landets eneste rullende gade-vermuteria Vermouth Søndag. Den letkrydrede kongekombi kan fås for en rund hund søndag 11. august.

Restaurant Jordnær vinder Danmarks bedste osteret 2018

Restaurant Jordnær laver kongerigets bedste ret med ost! Køkkenchef Eric Kragh Vildgaard og hans dessertkok Mads Juel Olesen bankede med en flan på Thise Blå Grubé, hasselnødssablé, brændte figner og figenescabeche 4 andre michelinrestauranter og 5 andre knivskarpe toprestauranter, da Mejeriforeningens kokkekonkurrence Danmarks bedste osteret 2018 blev afgjort her til eftermiddag.

Kokke- og tjenerelever på ostekursus med Ost & ko

For andet år i træk har Ost & ko været rundt på landets største gastronomiske erhvervsuddannelsessteder med kurset “Ostekultur – trends, typer, pairing og præsentation”. 367 studerende og undervisere deltog i årets otte kurser a to timer med smagning af seks oste og tre vine og en masse teori om ostekultur, ostesmag og ostesprog.

Kom med til Danmarks bedste osteret 2018

Hvad har Søllerød Kro, formel B, Kiin Kiin, Falsled Kro og Hærværk til fælles? De mener, de kan lave Danmarks svedigste ret med ost som central ingrediens. Sammen med yderligere 5 af kongerigets skarpeste restauranter tester de teorien til et brag af en top-cheesy gastronomisk højoktan-cook-off den 2. december i København. Og du kan være med!