Cheese Copenhagen 2019

Tak for en forrygende ostefestival

Lørdag 26. oktober 2019 smagte 1200 osteglade gæster sig igennem

Danmarks største ostebord med 150 oste fra 43 osterier

 

 

Køb billetter       Program       Oplev ost      Om festivalen      Presse     

26. oktober 2019 inviterede Mejeriforeningen og Ost & ko endnu engang til vallebal i København med den 4. udgave af ostefestivalen Cheese Copenhagen. For en dag bliver Kødbyen til Ostebyen, når nørder og novicer går osteamok i CPH Food Space og på en stribe af bydelens barer og restauranter.

 

Se billederne fra Cheese Copenhagen 2019 nedenfor.

Fotograf: Liv Kastrup

PROGRAM

10.00-12.30 - Session 1

10.00-12.30 – Gå på typejagt ved temabordene

Smag på mere end 100 af landets bedste oste i de 10 temasektioner. Læs mere om alle ostetyperne her.

10.15-10.30 – Dansk skæreost 2.0 ved ostejockey Rasmus Holmgård

Hvis du tror, du har smagt alt, hvad der kan smages, af kitmodnet skæreost, kan du godt tro om. På 15 hæsblæsende smageminutter trækker Rasmus dig igennem den seneste evolution af stilen i dansk skæreost og præsenterer dig for smags- og genremæssige mutationer, du næppe havde troet mulige. Kridt ostegebisset og spænd sikkerhedsselen: Det her er cutting-edge osteinnovation med rod i DIN gastronomiske kulturhistorie!

11.00-11.15 – Mød Copenhagen Goat Milk – Claus Christoffersen

Hvad er det for en størrelse. Gamle husdyr. Holistisk afgræsning. Hvilken betydning husfyr og afgræsning har i ostemagningen. Der vil være smagsprøver

11.30-11.50 – Hvad hedder osten ved Kasper Ostrowski

Vi danskere er glade for ost! Vesterhavsost, Gamle Ole og danablu. Ost er en af vores foretrukne morgenmads,- og frokostprodukter. Vi lægger gerne en skive havarti eller danbo på vores rundstykke i weekenden eller mellem to skiver rugbrød i hverdagen. Men hvor stammer ostene fra og hvorfor hedder de, som de hedder? I dette speed-foredrag går vi tæt på navngivningsstrategier ift. Oste. Vi strejfer generel praksis og kigger specifikt på de danske strategier og historikken bag de Danske oste. Kig forbi og bliv klogere på vores oste.

13.00-15.30 - Session 2

13.00-15.30 – Gå på typejagt ved temabordene

Smag på mere end 100 af landets bedste oste i de 10 temasektioner. Læs mere om alle ostetyperne her.

13.30-14.30 – Workshop med Neal’s Yard Dairy

Smag på tre forskellige oste, der illustrerer bredden og dybden af batch-til-batch-smagsdifferentiering sammen med Ostemageren Jenn Kast fra det legendariske Neal’s Yard Dairy i London. Billetter til workshoppen kan tilkøbes her (Billetten er kun gyldig med en billet til Cheese Copenhagen 2019).

13.30-13.45 – Mød Tothaven Gårdmejeri ved Jakob Feilberg Olsen

En drøm om at udvide Tothavens besøgsgård med en mindre mejeriproduktion er gået i opfyldelse og den 9. maj i år åbnede Tothavens gårdmejeri. Vores mejeriprodukter er baseret på friskmalket gedemælk fra de 13 malkegeder vi har på marken. Vi malker 8 måneder om året, fra april til november. Her er mælken bedst og gederne har mulighed for at være ude og spise græs hele dagen. I det nye osteri producerer vi små oplag af friske gedeoste, en hvidskimmelost, drænet yoghurt og håndlavede pindeis. Ostene forhandles kun fra Tothavens egen gårdbutik.

14.00-14.15 – Dansk skæreost 2.0 ved ostejockey Rasmus Holmgård

Hvis du tror, du har smagt alt, hvad der kan smages, af kitmodnet skæreost, kan du godt tro om. På 15 hæsblæsende smageminutter trækker Rasmus dig igennem den seneste evolution af stilen i dansk skæreost og præsenterer dig for smags- og genremæssige mutationer, du næppe havde troet mulige. Kridt ostegebisset og spænd sikkerhedsselen: Det her er cutting-edge osteinnovation med rod i DIN gastronomiske kulturhistorie!

15.00-15.20 – Hvad hedder osten ved Kasper Ostrowski

Vi danskere er glade for ost! Vesterhavsost, Gamle Ole og danablu. Ost er en af vores foretrukne morgenmads,- og frokostprodukter. Vi lægger gerne en skive havarti eller danbo på vores rundstykke i weekenden eller mellem to skiver rugbrød i hverdagen. Men hvor stammer ostene fra og hvorfor hedder de, som de hedder? I dette speed-foredrag går vi tæt på navngivningsstrategier ift. Oste. Vi strejfer generel praksis og kigger specifikt på de danske strategier og historikken bag de Danske oste. Kig forbi og bliv klogere på vores oste.

16.00-18.30 - Session 3

16.00-18.30 – Gå på typejagt ved temabordene

Smag på mere end 100 af landets bedste oste i de 10 temasektioner. Læs mere om alle ostetyperne her.

16.15-16.30 – Mød Arla Unika ved Mads Østergaard 

Udvikling af ost med velsmag som både mål og formål. Hvor bevæger den klassiske kitmodnede skæreost sig hen? Hør Mads Østergaard mejeriingeniør og udviklingschef for Arla Unika perspektivere udviklingen af smagen i dansk ost.

15.30-17.30 – Workshop med Neal’s Yard Dairy.

Smag på tre forskellige oste, der illustrerer bredden og dybden af batch-til-batch-smagsdifferentiering sammen med Ostemageren Jenn Kast fra det legendariske Neal’s Yard Dairy i London. Billetter til workshoppen kan tilkøbes her (Billetten er kun gyldig med en billet til Cheese Copenhagen 2019).

16.30-16.45 – Mød Tothaven Gårdmejeri ved Jakob Feilberg Olsen

En drøm om at udvide Tothavens besøgsgård med en mindre mejeriproduktion er gået i opfyldelse og den 9. maj i år åbnede Tothavens gårdmejeri. Vores mejeriprodukter er baseret på friskmalket gedemælk fra de 13 malkegeder vi har på marken. Vi malker 8 måneder om året, fra april til november. Her er mælken bedst og gederne har mulighed for at være ude og spise græs hele dagen. I det nye osteri producerer vi små oplag af friske gedeoste, en hvidskimmelost, drænet yoghurt og håndlavede pindeis. Ostene forhandles kun fra Tothavens egen gårdbutik.

17.00-17.15 – Dansk skæreost 2.0 ved ostejockey Rasmus Holmgård

Hvis du tror, du har smagt alt, hvad der kan smages, af kitmodnet skæreost, kan du godt tro om. På 15 hæsblæsende smageminutter trækker Rasmus dig igennem den seneste evolution af stilen i dansk skæreost og præsenterer dig for smags- og genremæssige mutationer, du næppe havde troet mulige. Kridt ostegebisset og spænd sikkerhedsselen: Det her er cutting-edge osteinnovation med rod i DIN gastronomiske kulturhistorie!

17.30-17.50 – Hvad hedder osten ved Kasper Ostrowski

Vi danskere er glade for ost! Vesterhavsost, Gamle Ole og danablu. Ost er en af vores foretrukne morgenmads,- og frokostprodukter. Vi lægger gerne en skive havarti eller danbo på vores rundstykke i weekenden eller mellem to skiver rugbrød i hverdagen. Men hvor stammer ostene fra og hvorfor hedder de, som de hedder? I dette speed-foredrag går vi tæt på navngivningsstrategier ift. Oste. Vi strejfer generel praksis og kigger specifikt på de danske strategier og historikken bag de Danske oste. Kig forbi og bliv klogere på vores oste.

Workshop med Neal’s Yard Dairy

Som en del af Cheese Copenhagen tilbyder Mejeriforeningen og Ost & ko workshoppen “Variability in Artisan Cheese: the opportunities posed by batch differentiation” med ostemageren Jenn Kast fra det legendariske Neal’s Yard Dairy i London.

Smag på tre forskellige oste, der illustrerer bredden og dybden af batch-til-batch-smagsdifferentiering, når man arbejder med oste og ostehåndværket.

Workshoppen afholdes på to tidspunkter 26. oktober:

• Lørdag 26. oktober kl. 13.00-14.30
• Lørdag 26. oktober kl. 15.30-16.30

Workshopbilletter giver også adgang til Cheese Copenhagen, der afvikles i Kødbyen samme dag. 

Workshoppen afvikles på engelsk og sker i Børnenes Madhus, Slagtehusgade 11, 1715 København V

PRESSE

For medierelaterede spørgsmål
kontakt pr-ansvarlig

Marie Sainabou Jeng
marie@koalitionkbh.dk
26 14 72 60

Pressemeddelelse 3. oktober 2019
Kødbyen bliver til Ostebyen

OM CHEESE COPENHAGEN

Cheese Copenhagen er Danmarks største festival for danske kvalitetsoste. Den arrangeres af Mejeriforeningen, der er brancheorganisationen for de fleste danske mejerier, som et led i ostekulturkampagnen Ost & ko.