8 af Danmarks dygtigste madbloggere blev udfordret til at udvikle originale opskrifter indenfor temaerne ”Ost på julebordet” og ”Ost i det søde køkken”. Du kan se de syndigt lækre resultater, hvis du klikker på billederne herunder.

 

Af Rasmus Holmgård

En god opskrift kommer ikke af sig selv. Den skal udvikles. Og testes. Igen og igen. Og pludselig er den der. Lige i skabet. Der, hvor den visuelle appeal forløses i perfekt velsmag; hvor råvarernes kvalitet fremstår krystalklart; hvor idéen med retten er tydelig for enhver; og de ostebuttede køkkenengle afsynger en taknemmelig ode til opskriftens ophavskvinde m/k.

Sådan cirka gik det til, da Mejeriforeningen og Ost & ko satte 8 af Danmarks skarpeste digitale køkkenskrivere stævne i det flotte Hahnemanns Køkken på Østerbro i København på en let grånende fredag i oktober 2018. Anledningen var klar: Julen står for døren, og vi skal have nogle dugfriske, inspirerende og frem for alt drønlækre opskrifter i magasinet Ostekultur og ostogko.dk.

Hvis du klikker på billederne herunder, kan du se, hvad der kom ud af madbloggernes kulinariske hovedbrud og håndværksmæssige snilde. Opskrifterne forholder sig frit til temaerne ”Ost på julebordet” og ”Ost i det søde køkken”, men de fleste retter placerer sig et sted midt imellem. Sådan er den danske julemad. Nu med endnu mere ost. Find dine favoritter og prøv dem af til din næste julefrokost. Opskriftens udvikler er anført i toppen af hver opskrift, og de smukke madbilleder er taget af fotografen Signe Bay.