8 af Danmarks dygtigste madbloggere blev udfordret til at udvikle originale opskrifter indenfor temaerne ”Ost på julebordet” og ”Ost i det søde køkken”. Du kan se de syndigt lækre resultater, hvis du klikker på billederne herunder.

 

Af Rasmus Holmgård

En god opskrift kommer ikke af sig selv. Den skal udvikles. Og testes. Igen og igen. Og pludselig er den der. Lige i skabet. Der, hvor den visuelle appeal forløses i perfekt velsmag; hvor råvarernes kvalitet fremstår krystalklart; hvor idéen med retten er tydelig for enhver; og de ostebuttede køkkenengle afsynger en taknemmelig ode til opskriftens ophavskvinde m/k.

Sådan cirka gik det til, da Mejeriforeningen og Ost & ko satte 8 af Danmarks skarpeste digitale køkkenskrivere stævne i det flotte Hahnemanns Køkken på Østerbro i København på en let grånende fredag i oktober 2018. Anledningen var klar: Julen står for døren, og vi skal have nogle dugfriske, inspirerende og frem for alt drønlækre opskrifter i magasinet Ostekultur og ostogko.dk.

Hvis du klikker på billederne herunder, kan du se, hvad der kom ud af madbloggernes kulinariske hovedbrud og håndværksmæssige snilde. Opskrifterne forholder sig frit til temaerne ”Ost på julebordet” og ”Ost i det søde køkken”, men de fleste retter placerer sig et sted midt imellem. Sådan er den danske julemad. Nu med endnu mere ost. Find dine favoritter og prøv dem af til din næste julefrokost. Opskriftens udvikler er anført i toppen af hver opskrift, og de smukke madbilleder er taget af fotografen Signe Bay.

 

Ostebord til jul: Sådan sammensættes den bedste ostetallerken

Ost med godt brød og dejligt hjemmelavet tilbehør kan være den perfekte afslutning på måltidet eller en luksuriøs overraskelse, der kan erstatte nogle af de mange kødretter, som ofte findes på julebordet. Her er Trines bud på et ostebord, der kommer godt rundt...

Ost til julefrokost og juleaften: Trine Hahnemanns guide til ost

Ost til julefrokost og juleaften: Trine Hahnemanns tips til alle julens lejligheder   Julen varer måske ikke helt til påske, men den strækker sig alligevel over mange anledninger - og mange måltider. Her giver Trine Hahnemann sine bedste tips til, hvordan du sikrer...

Ost til jul: Trine Hahnemanns tips til ost på julebordet

Jul med ost - Trine Hahnemanns tips og tanker om ost i højtiden   Kokken, kogebogsforfatteren og madaktivisten Trine Hahnemann elsker ost. Det gør hun året rundt, men ligesom danskerne generelt skruer Trine op for ostelækkerierne til jul. Her deler hun sine bedste...