Ostefestival 2021

Fra 18.-26. september inviterer Mejeriforeningen og Ost & ko til Ostefestival 2021,

hvor både store og små osteglade danskere kan boltre sig i ostede events i hele landet.

Tag på opdagelse i det danske ostelandskab, når den populære Ostefestival 2021 løber af stablen fra 18. til 26. september. Mejeriforeningen og Ost & ko har allieret sig med en lang række af landets bedste osterier og ostehandlere, så du kan glæde dig til at tage del i herlige, hyggelige og lærerige events med dansk ost i centrum.

 

Ostefestivalen 2021 byder på en række af både små og store osteoplevelser spredt over hele landet, hvor du bl.a. kan:

– Blive klogere på og smage på det bedste fra nogle af landets dygtigste osterier

– Komme til spændende smagninger og events hos din lokale ostehandler

– Møde Ost & kos Ostecykel, som turnerer landet rundt med 10 spændende events på udvalgte steder i hele Danmark

Under Ostefestivalen 2021 indtager dansk ost også hovedstaden til et brag af en ostefest lørdag 25. september, hvor TorvehallerneKBH lægger hus til årets største ostebegivenhed Cheese Copenhagen. Her kan du blandt mange andre ostelækre ting være med til at smage på cremen af danske mejeriprodukter, når vinderne af den prestigefyldte Gourmetprisen 2021 skal findes til den store finalesmagning.

Få det fulde overblik over alle ostelækkerierne på Ostefestival 2021 lige her:

 

Cheese Copenhagen 2021: Danmarks største ostefest

Gå osteamok, når årets største begivenhed for dansk ost rykker ind i København og indtager TorvehallerneKBH med masser af ostelækre aktiviteter 25. september kl. 11-16.00.

Til Cheese Copenhagen 2021 kan du smage et væld af danske oste og bl.a. følge afgørelsen på den prestigefyldte Gourmetprisen 2021, hvor landets bedste mejeriprodukter kåres – og hvor du selvfølgelig kan smage med!

Du kan læse meget mere om Cheese Copenhagen 2021 og sikre dig en gratis billet lige her.

 

Gourmetprisen 2021: Den store kåring af landets bedste mejeriprodukter

Vil du smage de allerbedste mejeriprodukter, landet har at byde på? Selvfølgelig vil du det!

Hvert år smager et topprofessionelt dommerpanel sig igennem et overflødighedshorn af lækre mejeriprodukter for at finde frem til landets absolut bedste og kåre vinderne af Gourmetprisen. Produkterne spænder over fem kategorier, hvor de bedste produkter fra hver udvælges til en finalerunde, inden vinderne findes til en stor fejring under Mejeriforeningens populære Ostefestival 2021.

Afgørelsen finder sted 25. september, hvor nysgerrige mejerinørder også kan følge med til Cheese Copenhagen i TorvehallerneKBH og få et unikt indblik i cremen af danske mejeriprodukter. Finaledagen sendes også live online for dem, der vil nørde med, men ikke kan være til stede.

Læs meget mere om Gourmetprisen 2021 lige her.

 

Oplev Ostefestival 2021 ved din lokale ostehandler

Ost & ko skruer ekstra meget op for ostelækkerierne, når de byder på indenfor hos nogle af landets bedste ostehandlere. Se med her, hvor du skal lægge vej forbi for at få stillet ostesulten.

Stil sulten, og bliv klogere på lokal ost hos Omegn & Venner

Tag plads i deres spisebar i TorvehallerneKBH, og lad de gode folk fra Omegn & Venner hjælpe dig med at vælge nogle af de skønneste danske oste. Du bestemmer selv, om du bestiller et, to eller 20 stykker ost. Find mere info lige her.

Mød Arla Unika på Sydhavsøernes Frugtfestival 18. og 19. september

Vær med til at hylde dansk madkultur til Sydhavsøernes Frugtfestival, og få lækre, lærerige osteoplevelser, når Arla Unika rykker ud med kyndige ostefolk og skønne oste, som du kan smage og købe med hjem fra deres ostebod på torvet i Sakskøbing. Læs mere om arrangementet her, og tjek Arla Unika ud her.

Få Ostenørdens tips til ost i maden

Camilla Bojsen-Møller, Ostekommunikatør på Ostesnak.dk rykker ud til din lokale ostehandler og deler ud af nyttige, ostelækre tips til, hvordan du bedst bruger ost i madlavningen. Følg hendes rute nedenfor, og læs mere om Camilla og Ostesnak lige her.

18. september 12.00-13.00
Lynhjem
Stengade 19, 3000 Helsingør

21. september 16.00-17.00
Klingenberg
Magasin du Nord, Kgs. Nytorv 13
1050 København K

22. september 16.00-17.00
Osteboden
Farum Bytorv 36, 3520 Farum

23. september 16.00-17.00
Klingenberg
Lyngby Storcenter 20

 

Ostecyklen på Danmarksturné

Klar til afgang! Fra 18.-26. september kan du møde Ost & kos Ostecykel, som turnerer landet rundt med 10 spændende events på udvalgte steder over hele Danmark.

Turen starter 18. september i TorvehallerneKBH og stopper rundt i det danske ostelandskab, inden Ostecyklen vender retur til København og slutter sin tur tilbage i TorvehallerneKBH til et brag af en fest under Cheese Copenhagen 2021. Se den fulde rute nedenfor.

 

18. september

10:00-12:00 i TorvehallerneKBH: Startskud på Ostefestival 2021

14:00-16:00 i Valby Ostelager: Kom med til ostesmagning med masser af spændende viden om dansk ost – og rig mulighed for at købe lækkerier med hjem fra Valby Ostelagers skønne udvalg.

19. september

10:00-12:00 i Kornets Hus i Hjørring: Særudgave af Kornets Hus populære surdejspizza-workshop med fokus på dansk ost

15:30-18:00 hos Aalborg Street Food: Kom med til ostesmagning med masser af spændende viden om dansk ost – og rig mulighed for at følge op med den lækreste streetfood fra Aalborg Street Food.

20. september

15:00-17:30 hos Grand Fromage i Aarhus: Smag og lær! Bliv klogere på affinagens ædle kunst, og hvordan unge grundoste modnes og forædles af nogle af landets mest kyndige ostefolk.

21. september

16:00-18:30 i Storms pakhus i Odense: Kom med til ostesmagning med masser af spændende viden om dansk ost – og rig mulighed for at følge op med den lækreste streetfood fra Storms Pakhus.

22. september

15:00-17:30 hos Klingenberg Ost i Middelfart: Kom med til ostesmagning med masser af spændende viden om dansk ost – og rig mulighed for at købe lækkerier med hjem fra Klingenberg Osts overdådige sortiment.

23. september

15:00-17:30 hos Klingenberg Ost i Odense: Kom med til ostesmagning med masser af spændende viden om dansk ost – og rig mulighed for at købe lækkerier med hjem fra Klingenberg Osts overdådige sortiment.

24. september

15:30-18:00 hos Basal – Byens landhandel: Fredagsostebar med friskbagt brød, ost og aperitif. Smag også marmelader/chutney og køb lækre, lokale varer med hjem.

25. september

11:00-16:00 i TorvehallerneKBH: Ostecyklens sidste stop som en del af Cheese Copenhagen 2021.

 

Ost & kos forholdsregler for Covid-19

Mejeriforeningen og Ost & ko følger nøje Sundhedsstyrelsens anbefalinger om forebyggelse af smittespredning og Covid-19 og opdaterer løbende denne side med ny information. Det betyder, at vi tager alle forholdsregler og begrænser antallet af gæster til alle events efter myndighedernes vejledning. Vi afholder arrangementer online og overholder særlige forholdsregler til arrangementer, hvor folk deltager fysisk.