Vil du gerne lave mere mad i hverdagen med fokus på økologiske grøntsager og dansk ost? Så læs med her. Ost & ko har bedt 9 af Danmarks bedste madbloggere og opskriftsudviklere om at gå i køkkenet og kreere nogle lækre vegetariske retter med økologiske grøntsager og danske oste. Her får du Maria Charlotte Larsen, Niklas Roar og Rasmus Krarups vegetariske opskrift på græskar-souffle med gedefriskost.

 

Opskriften er udviklet Maria Charlotte Larsen, Niklas Roar og Rasmus Krarup
Foto af Thomas Alcayaga

 

Opskrift på græskar-souffle med gedefriskost


4 personer

 

4 små hokkaidogræskar
2 æg
80 g smør
1,5 spsk hvedemel
2 dl sødmælk
½ tsk salt
5 spsk gedefriskost, f.eks. Kirks

 

Sådan laver du græskar-souffle med gedefriskost

Skær toppen af dine græskar og fjern kernerne. Bag græskar ved 200 grader i 45-60 minutter. Skrab det meste af kødet ud og gem det. Smelt smør og pisk hvedemel i. Hæld mælk i lidt ad gangen og pisk over varme, indtil du har en tyk creme. Lad den afkøle en smule. 

Pisk æggeblommer, gedeost og græskarmos i cremen. Pisk æggehviderne stive og vend dem i dejen. Hæld dejen i de bagte græskar og bag dem ved 200 grader i cirka 30 minutter, til de er hævet fint op og er gyldne på toppen. Spis med det samme. 

Se flere opskrifter med gedeost – og se også vores mange opskrifter på tærte med ost og desserter med ost

Niklas Roar

Niklas Roar

For Niklas er madlavningen hans zen-øjeblik og rendyrket livsglæde, og opskrifter deler han på sin madblog. Som journalist, uden en professionel madbaggrund, ser han det som en enorm tilfredsstillelse at kunne levere et færdigt og håndgribeligt produkt, som tilmed kan være med til at gøre andre mennesker glade. Når han ikke laver mad, skriver han artikler til andre eller arbejder på Københavns Mediegymnasium.

 

Blog
Facebook
Instagram 
Maria Charlotte Larsen

Maria Charlotte Larsen

Maria Charlotte, eller Marialottes som hun går under på de sociale medier, elsker ost i alle afskygninger. Maria har en baggrund fra en PBA i ernæring og sundhed og elsker at eksperimentere med alt fra surdej til kombucha og hjemmelavet mozzarella. Hun går op i gode råvarer og bæredygtighed, og det skinner klar igennem på hendes blog, hvor hun udgiver den ene lækre opskrift efter den anden. Ved siden af udvikler hun også opskrifter og tager billeder for andre.

 

Blog
Facebook
Instagram 
Rasmus Krarup Jensen

Rasmus Krarup Jensen

Foruden at udvikle lækre opskrifter derhjemme, arbejder Rasmus med alt fra magasiner til content marketing. Og så er han manden bag bloggen www.mandekogebogen.dk, der indeholder “mad skabt af mænd, skabt til alle”. Hvis du spørger Rasmus, handler mad om smag – ikke om mængden af kød på pizzaen eller manglen på samme i en grøntsagsret. Det handler om smagsoplevelser, nydelsen af at være i det kreative køkken og ikke mindst muligheden for at udvide sin madhorisont.

 

Blog
Facebook
Instagram