Ostefestival 2020

Fra 7.-15. november inviterer Mejeriforeningen og Ost & ko til Ostefestival 2020, hvor både store og små osteglade danskere kan boltre sig i ostede events i hele landet.

Ostefestival 2020 bliver afholdt i en version tilpasset den nuværende situation, og derfor byder vi på corona-venlige oplevelser i hele Danmark fra lørdag 7. november til søndag 15. november. Glæd dig til at deltage i både hyggelige, sjove, cremede, skimlede, sprøde og smagfulde events med dansk ost i centrum. 


Under ostefestivalen vil der være små, store, lærerige og livestreamede osteoplevelser, hvor vi 7. november lægger ud med at finde vinderne af dette års Gourmetpris. 7. november kan du også deltage i en omgang online Ostebanko sammen med Timm Vladimir og Gastromand. 10. november kan du komme køkkenet med Fasangårdens chefkok Anika Madsen – vinderen af 2. pladsen af Danmarks bedste osteret 2020 – og lære at lave hendes mesterlige osteret. 7.-14. november kan du smage vinderretten fra Danmarks bedste osteret 2020 på STUD!O i København. 

Der kommer løbende flere ostede herligheder i programmet, så følg med her på siden og på Ost & kos sociale medier @ostogko.

Ost & kos forholdsregler for Covid-19 

Mejeriforeningen og Ost & ko følger nøje Sundhedsstyrelsens anbefalinger om forebyggelse af smittespredning og Covid-19 og opdaterer løbende denne side med ny information. Det betyder, at vi tager alle forholdsregler og begrænser antallet af gæster til alle events efter myndighedernes vejledning.

Vi afholder flere af arrangementerne online, og overholder særlige forholdsregler til de arrangementer, hvor det er muligt at deltage fysisk. 

Se mere om de enkelte forholdsregler under hvert arrangement.

Ostemiddag og kokketræf 

 

8. november går topkokkene Lasse Askov fra I’m A Kombo, Claus Henriksen fra Dragsholm Slot og Gabriel Hedlund fra Arla Unika sammen om at kreere en menu med Arla Unikas produkter i stjernerollen. Til middagen kan du opleve en helt særlig menu, hvor de tre topkokke kreerer originale retter med en eller flere af Arla Unikas delikate produkter, herunder både oste samt etablerede og helt nye mælke og fløde-typer. Til velkomst byder de gode folk på et glas bobler, og til menuen serveres en vinmenu med 3 forskellige glas, der smukt komplementerer retterne. Kokkene er også værter på aftenen og serverer for gæsterne, så du kan få en snak med dem om deres retter. 

 

Der er 16 pladser på hver seating, som er tilladt i lokalet, og der dækkes naturligvis op med god afstand og masser af håndsprit tilgængeligt efter myndighedernes retningslinjer. Husk mundbind. 

Menu

Aperitif + tre snacks + tre retter + tre glas vin

Høkerboderne 12, 1712 København i Kødbyen i København

Tid og sted

 8. november – kl. 12.00-14.00, 17.00-19.00 og 20.00-22.00

Høkerboderne 12 i Kødbyen, 1712 København 

Der sælges 16 kuverter til hver seating, placeret ifølge myndighedernes retningslinjer. 

6 danske toposte – smag finalisterne fra Gourmetprisen 2020

 

Vil du smage årets ypperste oste? Søndag 8. november kan du teste, om du er enig i kåringen af Danmarks bedste oste, der dagen før er blevet bedømt til Gourmetprisen – mejeribrugets konkurrence for gastronomisk produktkvalitet. 

 

Kig forbi, når Ost & ko triller Ostevognen ind i Torvehallerne i København, bevæbnet til tænderne med smagsprøver på Goumetprisens 6 udvalgte finaleoste – innovationsprodukter fra nogle af landets dygtigste ostemagere – og et hold af engagerede osteformidlere til at svare på dine spørgsmål om ostene og deres kvaliteter. 

Det er gratis, og der er ingen tilmelding. Bare kridt ostegebisset og kig forbi.

OBS: Der er et begrænset antal smagsprøver, som uddeles efter først-til-mølle-princippet. Der tages naturligvis højde for alle gældende retningslinjer for covid-19 ift. afstand, portionsanrettede smagsprøver m.m.

Tid og sted

 

8. november – kl. 11.00-14.00

Torvepladsen ved TorvehallerneKBH
Frederiksborggade 21, 1362 København

Læs om de 4 danske oste, der har opnået EU’s oprindelsesgaranti og derfor må markedsføre sig med BGB-mærket for ”Beskyttet Geografisk Betegnelse”.

Barlebo Ost & Deli

9.-14. november kan du smage på gamle danske oste hos Barlebo Ost & Deli.

Besøg Barlebo Ost & Deli i Faaborg under Mejeriforeningens og Ost & kos Ostefestival 2020 og smag forskellen på en lagret havarti og en maribo. Begge oste er gamle, klassiske, danske oste af høj kvalitet.

Arrangementet overholder de gældende retningslinjer for at begrænse smittespredningen af Covid-19. Du skal bære mundbind, når du bevæger dig rundt i ostebutikken, men må gerne tage det af, når du smager på ostene.

Tid og sted

 

9.-14. november – kl. 10.00-17.30

Barlebo Ost & Deli – Vestergade 1, 5600 Faaborg

Rehydrer din egen ost


11. og 14. november får du mulighed for at lave din egen version af en rehydreret Gnalling med 4 særligt udvalgte alkoholer. Osten kan du tage med hjem og modne færdig. Rehydreringen sker med kyndig hjælp fra Mark Hansen, når I samles om kammervakuumpakkeren ved langbordet.

 

Rehydrering er en affinageteknik, som udnytter en dehydreret osts evne til at genoptage væske og dermed ændre sit smagsudtryk. Udgangspunktet for en rehydreret ost er altså en dehydreret ost, hvor der tilføres væske til den tørrede ost, hvorefter ny smag, aroma og tekstur opstår. 

Varigheden er 20 minutter. Der er plads til 4 personer i hver session.

 

Tid og sted

11. november – kl. 16.00-18.00
14. november –  kl. 11.00-15.00

Arla Unika Aarhus, Klostergade 20, 8000 Aarhus

Billetprisen er inklusive ost, alkohol og vejledning. Ordrebekræftelsen gælder som din billet til arrangementet. 

Smag 7 danske oste i Torvehallerne 

 

14. november kan du smage syv forskellige oste fra Nørup Mejeri, Them Andelsmejeri, Thise Mejeri, Arla Unika og Mammen Mejerierne, når Ost & kos Ostevogn triller ind i TorvehallerneKBH i København og serverer gratis smagsprøver som del af Ostefestival 2020.

 

Lørdag 14. november kan du smage syv skønne danske oste fra Ost & kos Ostevognen i TorvehallerneKBH. Smagsprøverne i Ostevognen er gratis og tilmelding er ikke nødvendig.

OBS: Der er et begrænset antal smagsprøver, som uddeles efter først-til-mølle-princippet. Der tages naturligvis højde for alle gældende retningslinjer for covid-19 ift. afstand, portionsanrettede smagsprøver m.m.

Tid og sted

 

14. november – kl. 11.00-14.00

Torvepladsen ved TorvehallerneKBH
Frederiksborggade 21, 1362 København

Ostebanko med Timm Vladimir og Gastromand

7. november inviterer Ost & ko, Timm Vladimir og Gastromand til en omgang online Ostebanko med flotte ostepræmier, quiz og ostesmagning.

Besøg dit lokale mejeri under Ostefestival 2020

Fra 7.-15. november åbner Mejeriforeningens medlemmer dørene, så osteglade danskere kan komme helt tæt på og både se processen i at lave ost og fornemme begejstringen for håndværket. Mejerierne inviterer ind i mejeriet, ud i stalden og på marken, og nedenfor kan du se, hvad du kan opleve hos dit lokale mejeri.

Gourmetprisen

7. november afholder Mejeriforeningen for 15. gang den prestigefulde konkurrence Gourmetprisen, og i år bliver det med en række helt nye online tiltag, når landets lækreste mejeriprodukter skal kåres. Årets konkurrence får både nye dommere, ny lokation og helt ny kontekst, når Gourmetprisen for første gang afholdes som del af den landsdækkende Ostefestival 2020. 

Smag Danmarks bedste osteret på Studio

7.-14. november kan du smage vinderretten fra Danmarks bedste osteret 2020 på Studio i København under Ost & ko og Mejeriforeningens Ostefestival 2020. 

Ostet kokkeskole med topkok fra Danmarks bedste osteret 2020

10. november kan du komme i køkkenet med en vaskeægte topkok fra Fasangården i Frederiksberg Have. Kom med, og få finpudset dine køkkenskills og bliv klogere på at bruge ost i maden.